Spring naar de content

Vrij Nederland zaait verwarring

De [[popup file=”2009-10/afbeelding_19.png” description=”vernieuwde Vrij Nederland” align=”inline” ]] is niet overal in de goede aarde gevallen. Oud-vakbondsbestuurder Ap van der Map voelde zich bekocht en besloot schriftelijk zijn beklag te doen bij VN-hoofdredacteur Frits van Exter.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Geachte heer Van Exter,

Dat ik u schrijf heeft ermee te maken dat mijn vrouw deze week nogal een miskoop heeft gedaan. Nou denkt u misschien dat u daar weinig mee te maken heeft, maar dat zal ik dan uit elkaar leggen.

Want gister kwam mijn vrouw dus thuis met Vrij Nederland. Dat doet zij anders nooit, dus daar stond ik nogal van te kijken. En weet u wat toen het geval bleek? Mijn vrouw had op de kaft van uw blad De Toppers gezien. Zelf ben ik niet zo vreselijk muzikaal, maar mijn vrouw dus wel, dus die dacht: vast een leuk verhaal over René Froger en zijn zingende vrienden en dat voor slechts 2 euro en 95 cent (wat toch nog altijd 6 gulden 49 is in gewoon geld, hoewel dat er dan dus weer niet bij stond). 

Maar toen mijn vrouw eenmaal thuis was, besefte zij zich opeens wat zij fout had gedaan. Want er stonden dus wel drie Toppers op de kaft van uw blad, maar dat was heel geen René Froger en ook die andere twee niet. Het waren gewoon drie mannen die deden alsof zij De Toppers zijn maar waarvan ook mijn vrouw toen ontdekte dat zij nog helemaal geen bekende zangers zijn. 

Nou moet u weten dat ik Vrij Nederland op zich nog wel ken, van vroeger, toen u nog een krant was en Ferdinand Dussé hoofdredacteur. Ik heb er trouwens zelf ook nog een keertje ingestaan, op een foto met allemaal wilde havenstakers, want daar schreef u toen altijd veel over, waarvoor nog bedankt. Maar wat ik dus eigenlijk altijd het leukst vond van uw Vrij Nederland was die rubriek met allemaal rare krantenkoppen die u elke week bij elkaar verzamelde. ‘Gemeente gaat hondenpoep aanpakken’ en ‘Tuinders willen begrip kweken’, weet u die nog? Ja, dat was wel altijd humor van de bovenste plank, maar het gekke is dus dat die hele rubriek er helemaal niet meer in staat. Dus ja, behalve mijn vrouw voelde ik ook mijzelf toch wel behoorlijk bekocht.

Maar wat ik u nu dus eigenlijk zou willen voorstellen is dat ik die Vrij Nederland gewoon aan u retourneer en dat u dan vervolgens het totaal bestede bedrag aan mij terugstort. Zo kunnen we dan toch weer vrienden worden, wat natuurlijk toch altijd het prettigst is. Ook zal mijn vrouw u dan de namen doorgeven van de echte Toppers, want als u denkt dat die dr. E.J.T. Matser, dr. A.F.W. Klukhuhn en mr. J. Boone heten dan is u volgens haar behoorlijk ver van huis.

Ik denk wel dat ik op u kan rekenen!

Met vriendelijke groet,
Ap van der Map

Eerdere brieven van Ap van der Map:
Last minute aanmelding voor de Gay Pride
De VARA is één lid armer
Sharon Dijksma krijgt antwoord

Onderwerpen