Spring naar de content

#Wijkagenten

Tessa Sparreboom vindt dat de politietop zo snel mogelijk een einde moet maken aan wijkagenten op X en Instagram. 'Naast de discriminerende en sadistische berichten zijn ook de dt-fouten niet van de lucht.'

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Tessa Sparreboom

Begin deze maand werd bekend dat de politie elf agenten uit hun functie heeft gezet vanwege ‘ernstig grensoverschrijdende en discriminerende berichten’ in appgroepen. Zo’n besloten appgroep geeft de indruk dat hier iets stiekems gebeurt, maar geen zorgen. Politieagenten delen dergelijke berichten al jaren op sociale media, met het idee: als je gewoon transparant bent over je rotkarakter is er niks aan de hand. 

Afgelopen weekend was het de beurt aan Arjen Schut, wijkagent van Hoofddorp Centrum. Arjen Schut ziet er precies uit als een man die Arjen Schut heet en wijkagent in Hoofddorp Centrum is. Op zijn account @WA__C_Hoofddorp (8000 volgers) maakte hij de volgende tweet wereldkundig: ‘Net een melding van een man die zijn zakken had gevuld met artikelen van een supermarkt. De man zou geen tanden in zijn mond hebben. Ik gok dat hij geen tandpasta heeft gestolen..... #winkeldiefstal #wijkagent’ Humor die aanslaat: 200 likes.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap