Spring naar de content

Mexicaanse griep: zo erg is de paniek in Duitsland

Duitsland is in de ban van de ‘Schweinegrippe’. Ze maken zich daar vooral druk om de vaccinaties. Net als hier doen ook bij onze oosterburen de wildste geruchten de ronde (vaccin is een massavernietigingswapen, vaccin is voorzien van nano-chip die van de gevaccineerde een slaaf van de overheid maakt), en de Duitse media doen hier graag aan mee. Maar de angst zit er helemaal goed in nadat vandaag bekend werd dat eind vorige week een, voor zover bekend, gezonde man is overleden die enkele uren eerder was ingeënt.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Een 55-jarige man uit Thüringen had zich donderdag aan het eind van de middag laten inenten tegen de griep. ’s Avonds was hij nog gaan bowlen, maar toen hij thuiskwam, kreeg hij ernstige gezondheidsproblemen. Een noodarts werd erbij gehaald, maar dat mocht niet baten: hij overleed in de nacht van donderdag op vrijdag. Eerder overleden al een 46-jarige man en een 65-jarige vrouw kort na de vaccinatie. Of er verband is tussen het vaccin en het overlijden van de drie, wordt onderzocht.

Verder werden er vandaag twee nieuwe Mexicaanse griepdoden in Beieren gemeld: een 57-jarige man en een achttienjarige jongen. Zij waren niet ingeënt. Ook werd bekend gemaakt dat de Mexicaanse griepepidemie zich snel uitbreidt in Duitsland. Vorige week kwamen er tenminste 15.000 nieuwe gevallen bij: een verdubbeling. Sinds april dit jaar hebben ongeveer 60.000 Duitsers de ‘Schweinegrippe’ gekregen.

Eén voordeel van de Mexicaanse griep: er zullen dit jaar minder moslims platgestampt of doodgedrukt worden tijdens de Hadj. Uit angst voor de griep hebben veel islamieten hun bedevaart naar Mekka uitgesteld tot volgend jaar.

Onderwerpen