Spring naar de content

Profiel Anna Drijver

Ze werd geboren in een kraakpand en groeide op in een woongroep. Actrice Anna Drijver was vanaf dag één een speciale. ‘Ze heeft niet alleen talent om te spelen, maar ook talent voor het leven.’

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Niek Stolker

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Onze fotograaf Corbino is extreem goed in zijn werk – en dat weet hij maar al te best. Dus als hij van de publiciteitsagente van Anna Drijver niet direct het mobiele nummer van HP/De Tijds droomvrouw krijgt, schopt hij stennis. Dan geeft hij de opdracht terug en meldt hij aan de fotoredacteur van dit blad dat hij helemaal klaar is met die over die paard getilde actrices van tegenwoordig. Gevolg: fotoredacteur boos, fotograaf boos, agente boos. Lekker begin, voor een profielschrijver.

Waarom Anna Drijver toch het stralende middelpunt is op deze pagina’s, op foto’s gemaakt door Corbino? Omdat Anna dit conflict, daags voor de fotoshoot, zelf even oploste. Met één enkel sms’je. Wat daarin stond? Dat blijft tussen Anna en Corbino, maar een knap bericht was het zeker.

Anna kan moeiteloos mensen voor zich winnen. Daar heeft ze niet eens altijd woorden voor nodig. “Ongelooflijk. Wat zij met één oogopslag kan, daar heb ik een half nummer voor nodig,” zei Parson Brown-zanger Danny Gordijn nadat hij met Anna in de videoclip van het nummer The Trees That Whisper had gespeeld.

Couturier Frans Molenaar: “Anna’s haar en lach zijn natuurlijk prachtig, maar haar uitstraling doet het ‘m. Het charisma. Ik vlieg zonder aarzeling zo met haar mee. Maakt niet uit waarheen.”

Carice van Houten, Anna’s rivale in de Kluun-verfilming Komt Een Vrouw Bij De Dokter, werd tijdens de opnames geraakt door een vleugje échte jaloezie. “Toen ik op de set stond te kijken naar een scène waarin zij als Roos met Barry Atsma salsa danst, dacht ik: Natuurlijk gaat hij naar die mooie vrouw. Best heftig om dat te voelen,” zei ze tegen Veronica-filmjournalist Eric le Duc. Niettemin vindt ze Anna een ‘tof wijf’.

Lees het hele artikel in de HP/De Tijd van deze week.

Onderwerpen