Spring naar de content

Aart van Wijngaarden: de joden hebben het gedaan

Buiten het bekende extreemrechtse circuit zie je ze niet zo vaak: mensen die gewoon de joden van alles de schuld geven. Enter Aart van Wijngaarden. Vanuit Thailand orakelt de oud-ondernemer onbekommerd op zijn weblog: “Zelfs in eigen joodse kringen wordt de officiële holocaustgeschiedenis afgeschilderd als een verhaal, gebaseerd op leugens, mythen en oorlogspropaganda.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Mark Traa

Aart van Wijngaarden (65), sinds vijf jaar woonachtig in het Thaise Khon Buri, moeten we plaatsen in de hoek van de complotdenkers: daarvoor volstaat een blik op zijn website. Dat geeft op zich niets, complotdenkers moeten er ook zijn. Maar Aart heeft in het bijzonder een broertje dood aan joden. Zie daarvoor het bericht dat hij uitgerekend op eerste kerstdag achterliet op zijn weblog. Samenvatting: er zijn geen zes maar drie miljoen joden omgebracht in de Holocaust, de joden controleren de media, in de regering wemelt het van de joden en er zijn sowieso te veel joden op hoge posities.

Het is niet de eerste keer dat Aart zich van zijn antisemitische kant laat zien. Eerder al postte hij: “Het groeiend anti-semitisme is het gevolg van eigen schuld, dikke bult”. En we quoten ook even zijn reactie op een andere website: “Let us take Marga van Praag, who presented a program for children, before they go to sleep. The children must have nightmares from her, because it would be the last one, I would think of to present such a program. And that is the basic of the jews, they always promote another jew. Some time ago I saw a list of best book writers of Amsterdam, and who was number 1, yes, Anna Frank. She was not a bookwriter at all, just produced a diary. Also number 2 and 3 were jews.”

Aart van Wijngaarden woont dus in Thailand, waar de zon hem overduidelijk in de bol is geslagen. Gelukkig voor hem vatten ze dit soort teksten daar lichter op dan bij ons. Misschien is via deze route nog wat te doen met Aarts jodenblogje. Maar waaróm zit Aart überhaupt in Thailand? Omdat hij helemaal klaar is met Nederland, zegt hij: “Als ondernemer word je in Nederland voortdurend uitgekleed. Heb met bijna iedere instantie overhoop gelegen, niet omdat ik gelijk wilde hebben, maar omdat ik gelijk had.” En: “Ze zien mij in Nederland niet meer terug, de eerste bananenrepubliek in Europa.” Laten we hem daar dan maar aan houden.

Onderwerpen