Speelbal van de commercie

import de kring 8 jan 2010 Cultuur

Waar normaal gesproken ontevreden wisselspelers kritiek op de leiding naar buiten brengen, is het nu bij RTL 7 de vedette die begint te muiten.

De makers van het bestbekeken programma van de zender (Voetbal International, met twee keer per week een half miljoen kijkers) zijn ontstemd over een gewijzigd uitzendtijdstip – en laten dat blijken via het weekblad met dezelfde titel.

Bij een foto van Patricia Paay die haar eerste Playboy krijgt uitgereikt door Wilfred Genee noteert een naamloze scribent vilein: “Omdat de RTL-leiding het voetbal laat presenteren door de gemankeerde anchorman en pretentieloze prietpraat uitslaande Humberto Tan moet Voetbal International-presentator Wilfred Genee zijn hypotheek terugverdienen in het schnabbelcircuit.”

In zijn column gaat hoofdredacteur Johan Derksen er nog eens spijkerhard overheen. Over de reden van het vervroegde aanvangstijdstip van de maandagse talkshow: “Niet omdat het goed is voor u als kijker of aantrekkelijk voor de makers. Het is commerciële televisie, de heren in Hilversum denken dat het goed is voor de zender, terwijl de kijkcijfers waarschijnlijk dalen.”

Derksen baalt dat hij nu door de spits naar Hilversum moet rijden. Kan de hoofdredacteur – toch niet op zijn mondje gevallen – hier dan níets aan doen? “Protesteren heeft geen zin, bij RTL ben je een speelbal van de commercie.”

Reageer op artikel:
Speelbal van de commercie
Sluiten