Spring naar de content

4 tips voor het kopen van vuurwerk voor oud en nieuw

In de aanloop naar een nieuw jaar ontstaat er vaak een sprankelende buzz rondom de viering van oud en nieuw.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Voor velen is het afsteken van vuurwerk een traditie die het feestelijke vuurwerkspektakel compleet maakt. Echter, met de feestvreugde komt ook de verantwoordelijkheid om zorgvuldig om te gaan met vuurwerk. Om ervoor te zorgen dat je jaarwisseling zowel spectaculair als veilig verloopt, hebben we een aantal essentiële tips samengesteld voor het verstandig kopen en gebruiken van vuurwerk. Lees verder en ontdek hoe je de feestelijkheden kunt verhogen zonder concessies te doen aan de veiligheid en het welzijn van jou en je omgeving. 

Houd rekening met je omgeving

Een van de belangrijkste dingen waarmee je rekening moet houden als je vuurwerk koopt, is de ruimte waarin je het gaat afsteken, wat in de meeste gevallen een tuin is. Als je vuurwerk gebruikt dat de lucht in vliegt, zoals raketten, dan moet je beoordelen of het door jou gekozen gebied daarvoor geschikt is. Er moet allemaal rekening worden gehouden met overhangende bomen, kabels en nabijgelegen gebouwen, omdat ze allemaal de vlucht van vuurwerk kunnen blokkeren. Als er een paar potentiële obstakels zijn waarvan je denkt dat ze een probleem kunnen vormen, is het van essentieel belang dat je het projectiel daarvandaan richt of kiest voor niet-afschietend vuurwerk. 

Abboneer op een lidmaadschap

Flinke korting op een digitaal jaarabonnement

Sluit nu voordelig een abonnement af en maak kennis met de journalistieke kracht van HP/De Tijd. (Op elk moment opzegbaar.)

Word abonnee

Koop bij een gerenommeerde verkoper

Het belang van deze tip kan niet genoeg worden uitgedrukt. Wanneer je vuurwerk koopt, moet dit altijd bij een gerenommeerde detailhandelaar zijn en moet het vuurwerk zelf van een herkenbaar merk zijn vervaardigd. Er is genoeg goedkoop en illegaal vuurwerk te koop. Hoewel ze op dat moment misschien een koopje lijken, loop je door ze te gebruiken het risico jezelf of iemand anders te verwonden. Koop daarom vuurwerk Rotterdam bij een betrouwbare verkoper! 

Wees respectvol tegen je buren

Als het tijd is voor vuurwerk kopen, moet je altijd rekening houden met je buren. Het is de aard van vuurwerk om er geweldig uit te zien en een oerknal te creëren. Hoewel dit zeker bijdraagt ​​aan de opwinding, is het oneerlijk om dit te doen zonder rekening te houden met de gevolgen die het voor je buren kan hebben. Als je bijvoorbeeld buren hebt met een baby of oudere mensen die niet graag gestoord worden, kun je door te kiezen voor rustig vuurwerk voorkomen dat je in het nieuwste tv-programma over buren uit de hel terechtkomt! 

Houd rekening met je huisdieren

Ondanks de wijdverspreide aantrekkingskracht van vuurwerk en op vuurwerk gebaseerde vieringen, kunnen we met zekerheid zeggen dat het een traditie is die nooit door huisdieren gewaardeerd zal worden. Voor dieren is vuurwerk niets meer dan een zwaailicht en een angstaanjagende luide knal, iets wat je moet respecteren als je een huisdiereigenaar bent. Dat gezegd hebbende, betekent dit niet dat je je vuurwerkshowplannen moet annuleren alleen omdat je een huisdier hebt. We raden je bijvoorbeeld aan om vuurwerk te kopen dat niet echt knalt, maar juist echt voor een geweldige visuele ervaring zorgt.