Nepwimpers voor de prinsessen

Meike Wijers 29 jan 2010 Economie

Naam: Jos Monnikendam (58). Bedrijf: Jan Monnikendam, Haarlem. Product: feestartikelen. Hofleverancier sinds: 2001.

‘Sinds ik het predicaat hofleverancier heb, lever ik weleens daadwerkelijk aan het hof. Af en toe krijg ik een aanvraag voor bijvoorbeeld decoraties of kostuums. Dat vind ik erg leuk. Ik heb wel iets met het koningshuis; het bindt mensen. Dat maakt het predicaat voor mij nog specialer. Het draagt bij aan de uitstraling en de betrouwbaarheid van de zaak.

Feestwinkels hebben vaak een wat stoffig, rommelig imago. De fopdrol ligt bij wijze van spreken in de etalage. Dat is prima, maar wij doen het anders. We willen kwaliteit leveren. Mijn dochter Janneke is sinds een aantal jaren mede-eigenaar; op een gegeven moment neemt zij het van me over. Ik merk dat het tijd wordt voor een nieuwe generatie. Het voelt toch gek om als 58-jarige man meisjes van negentien uit te leggen hoe ze nepwimpers moeten opplakken.

Ik ben altijd hier geweest, heb nooit ander werk gedaan. Mijn voorganger is mijn oom, hij beschouwde mij als zijn kind. Vanaf mijn twaalfde liep ik al mee. Er komt een dag dat ik afscheid moet nemen, dat zie ik in de spiegel. Dat wordt moeilijk, ik ben iets te veel vergroeid met de zaak. Maar ik heb vertrouwen in mijn dochter.”

Reageer op artikel:
Nepwimpers voor de prinsessen
Sluiten