Spring naar de content

FNV-stakers intimideren burgers op Utrecht CS

Het rommelt al een tijdje in schoonmaakland. Onder aanvoering van vakcentrale FNV proberen deze noeste werkers al vijf maanden een loonsverhoging en een reiskostenvergoeding te bewerkstelligen. En gelijk hebben ze: schoonmaken is niet bepaald verheffend werk, maar is wel noodzakelijk. Een goede CAO ligt daarom in de rede. Maar de demonstraties lopen nu uit de hand. Intimidatie en ook nog eens een wel heel bizar optreden van de politie. Angst en Walging op Utrecht CS.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Want in de Domstad is de stationshal inmiddels verworden tot een zwijnenstal. Daar wordt sinds dinsdag een zitactie gehouden zodat de schoonmakers hun zaak kunnen bepleiten. Volgens de FNV loopt alles op rolletjes en tonen reizigers begrip voor de actie.

Maar niets is minder waar. Internetfenomeen Bert Brussen ging er op uit en maakte een mini-documentaire op het station. De beelden zijn opmerkelijk. Een groep bezorgde burgers (how is that for burgerzin, Jan Peter Balkenende?) heeft het namelijk helemaal gehad met al die rotzooi op het station en besluit zélf de armen uit de mouwen te steken. Dit leidt tot grote verontwaardiging van schoonmaker Achmed (gestoken in FNV-vestje) die de actie van de ‘stakingsbrekers’ bepaaldelijk niet zint. Schreeuwend en heftig met de armen zwaaiend probeert hij de propere burgers van hun vrijwilligerswerk af te houden. Uiteindelijk komt zelfs de domstedelijke hermandad erbij. Resultaat? De vrijwilligers worden afgevoerd.

De wereld op zijn kop. De mini-documentaire ziet u hieronder:

<object width=”410″ height=”385″><param name=”movie” value=”http://www.youtube.com/v/QcSaMUx4es0&hl=nl_NL&fs=1&”></param><param name=”allowFullScreen” value=”true”></param><param name=”allowscriptaccess” value=”always”></param><embed src=”http://www.youtube.com/v/QcSaMUx4es0&hl=nl_NL&fs=1&” type=”application/x-shockwave-flash” allowscriptaccess=”always” allowfullscreen=”true” width=”410″ height=”385″></embed></object>