Spring naar de content

De nieuwe PVV-gezichten: leraren, een atleet en een amazone

De kandidatenlijst van de PVV is vandaag bekendgemaakt. Wie staan er allemaal op de lijst voor de Tweede Kamer-verkiezingen van 9 juni? Leraren Duits, een recordhouder hordelopen en een amazone: een overzicht van de nieuwe generatie PVV’ers.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

DE HORDELOPER. Excuusallochtoon en recordhouder horden James Sharpe ([[popup file=”2010-04/jamessharpe.png” description=”nr. 23″ align=”inline” ]]). Begrijpt niet waarom allochtonen ‘hindernissen niet nemen’.

DE AMAZONE. Hoogste nieuwkomer Lilian Helder ([[popup file=”2010-04/lilianhelder.png” description=”nr. 3″ align=”inline” ]]) houdt enorm van paardrijden. “Het rijden van dressuurwedstrijden vereist dagelijkse training.”

DE LERAAR DUITS (1). Pascal Romeijn ([[popup file=”2010-04/pascalromeijn.png” description=”nr. 40″ align=”inline” ]]) doceert Duits en studeerde islamologie. Maakt zich zorgen over de ‘overbodige service en luxe’ in gevangenissen.

HET VOORMALIGE VVD-RAADSLID. Joram van Klaveren ([[popup file=”2010-04/joramvanklaveren.png” description=”nr. 18″ align=”inline” ]]) was gemeenteraadslid voor de VVD in Almere en was stagiair bij het partijbureau van de ChristenUnie. Spierbundel. Medewerker van Martin Bosma. Heeft godsdienstwetenschappen gestudeerd.

DE SCHATKISTBEWAKER. Johan Driessen ([[popup file=”2010-04/johandriessen_copy1.png” description=”nr. 16″ align=”inline” ]]), vertrouweling van Geert Wilders. Beheert het geld en praat weinig over zijn privé-leven. Gaat ook altijd mee met reizen naar Amerika.

DE DEMONSTRANT. Willie Dille ([[popup file=”2010-04/williedille_copy1.png” description=”nr. 20″ align=”inline” ]]) staat graag op de barricaden voor de vrijheid van meningsuiting. Is momenteel PVV-gemeenteraadslid in Den Haag.

HET SNOEPJE. Marjolein van der Waal ([[popup file=”2010-04/marjolein.png” description=”nr. 41″ align=”inline” ]]) is jurist. Gaat uit met PVV-Europarlementariër Daniel van der Stoep. Werkt momenteel voor de PVV-Kamerfractie.

DE MAJOOR. Marcial Hernandez ([[popup file=”2010-04/marcialhernandez.png” description=”nr. 19″ align=”inline” ]]) is majoor bij de Koninklijke Landmacht. “De mensen in uniform verdienen onze waardering.”

DE HOMO-ACTIVIST. Olav Spierings ([[popup file=”2010-04/olavspierings.png” description=”nr. 31″ align=”inline” ]]) is bijna afgestudeerd tandarts. Zet zich in voor vrouwen- en homorechten. “Homo’s moeten weer veilig over straat kunnen.”

DE LERAAR DUITS (2). Alexander Kops ([[popup file=”2010-04/alexanderkops.png” description=”nr. 29″ align=”inline” ]]) doceert Duits. Studeerde islamologie. Maakt zich zorgen over de islamisering van ons land.

DE GROTE AFWEZIGE. Jonge ex-moslim Ehsan Jami flirtte openlijk met de PVV. Was vroeger gemeenteraadslid voor de PvdA. Staat uiteindelijk toch niet op de kandidatenlijst.