Spring naar de content

Mark Rutte wil regeren met PVV

VVD-leider Mark Rutte vindt het niet erg als hij na de Tweede Kamer-verkiezingen samen moet werken met de PVV om een coalitie te kunnen vormen. Volgens Rutte is Geert Wilders 'niet melaats'. “Voor mij zijn alle coalities waar Wilders in zit, denkbaar na de verkiezingen.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

De liberaal denkt dat er misschien een hele moeilijke situatie komt na 9 juni. “We weten niet wat de kiezer bakt. Ik wil in ieder geval een kabinet dat samenhangende crisismaatregelen gaat nemen. En een pakket maatregelen neemt op immigratie en veiligheid gebied. En investeert in onderwijs en wegen. Als dat kan bij de PVV doe ik dat bij de PVV. Nogmaals, Wilders is niet melaats voor mij,” aldus de VVD'er in een interview met weblog De Dagelijkse Standaard.

Voor de VVD is de PvdA absoluut geen optie. Paars 3, waar premier Jan Peter Balkenende maandag nog voor waarschuwde, zit er dus niet in: “Ik zeg het nog één keer: Wilders is niet melaats, en de PvdA staat héél, héél ver van ons af op dit moment.” Is regeren met Job Cohen echt niet mogelijk? “Bij voorkeur niet. En ik zie het ook niet gebeuren. De kans is zo klein, de afstand is zo groot op dit moment.”

Dit lijkt de eerste stap naar een rechtse coalitie van CDA, VVD en PVV, eventueel in de vorm van gedoogsteun aan een minderheidscoalitie. Wat denkt u, gaat Rutte over rechts regeren?

[[ poll uid=143 ]]