Spring naar de content

Hero Brinkman wil eisen stellen aan lidmaatschap PVV

Het PVV-Kamerlid Hero Brinkman wil zijn partij democratiseren en denkt dat de achterban lid wil worden van de PVV. In een interview met HP/De Tijd deze week zegt Brinkman dat er eisen moeten worden gesteld aan mensen die dat willen. “Wij hebben geleerd van het debâcle bij de LPF.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Redactie

Brinkman heeft veel media-aandacht weten te krijgen voor zijn initiatief om van de PVV een ledenpartij te maken om te kunnen discussiëren over zaken als de kopvoddentaks en deelname aan een nieuwe regering. Het Kamerlid denkt dat zijn partij snel leden moet toelaten, want de PVV-aanhang is ‘fluïde’. “Er kan zo een nieuwe partij opstaan en aan hobbelen onze stemmers weer achter een ander aan.”

Maar niet iedereen mag zomaar lid worden van de partij. Brinkman wil eisen stellen aan het lidmaatschap. “We gaan eerst kijken wat voor mensen het zijn en of ze voldoen aan de criteria om lid te worden. Daarmee voorkom je dat je partij door D66’er of ongenuanceerde idioten wordt overgenomen.” Ook bepaalde standpunten worden vastgelegd zodra de PVV echt leden toelaat. “Daar mag dan niet aan worden getornd. Een voorbeeld is de stop op immigratie uit moslimlanden.”

De partij is vrij populair onder politieagenten, denkt Brinkman. Volgens hem zijn er door een aantal korpsen tevredenheidsonderzoeken gehouden waarin werd gevraagd naar de politieke voorkeur van agenten. “Wat bleek: bij meerdere regio’s stemde veertig procent PVV. Daar schrok men blijkbaar zo van dat al die onderzoeken in de la zijn verdwenen.”

De HP/De Tijd met het interview met Brinkman ligt vanaf vandaag in de winkels.