Spring naar de content

Debater Geert Wilders wél populair op internet

Terwijl VVD-leider Mark Rutte steevast door de media wordt aangewezen als winnaar van de debatten, gaat het er op internet heel anders aan toe. Vooral Geert Wilders doet het goed.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

De PVV-leider kan op het internet op veel meer stemmen rekenen dan in de gerenommeerde opiniepeilingen. Volgens de websitebezoekers van NRC kwam de PVV-leider [[popup file=”2010-05/nrcpoll_copy1.png” description=”het beste” alt=”NRC” align=”inline” ]] uit het verkiezingsdebat in Carré.

Kennelijk vinden PVV-stemmers het leuk om massaal de polls op het internet in te vullen, want Wilders wordt nooit door experts en de opiniepeilingen aangewezen als winnaar van de debatten.

Premier Jan Peter Balkenende doet het daarentegen niet zo goed. In sommige polls lijkt het wel alsof de CDA-aanhang helemaal niet op het internet zit.

Onderwerpen