Spring naar de content

Plan B: VVD, CDA, GroenLinks en D66 in één kabinet

En het blijft maar losgaan deze campagne. nu is de PvdA weer boos dat de VVD de PVV niet uitsluit. Maar dat hoeft ook allemaal niet. Want wat te denken van de PvdA vier jaar in de oppositie en een kabinet met als vice-premier Femke Halsema? Er zijn aanwijzingen dat het kan gebeuren. Want een CDA-VVD-GroenLinks-D66-kabinet kan rekenen op 83 zetels. Is een Roti-akkoord nakende?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Bas Paternotte

INSTANT UPDATE – Het CDA voelt ook wel wat voor Plan B.

Als GroenLinks regeringsverantwoordelijkheid wil zullen ze nu moeten toeslaan. Tussen de VVD en de PvdA gaat het niet meer goedkomen, laat staan tussen de sociaal-democraten en het CDA. Dusss: als Femke aan de bak wil zal ze de PvdA moeten laten vallen.

En er zijn aanwijzingen dat de chemie tussen deze partijen érg goed is. Eind vorig jaar gingen de fractievoorzitters op werkbezoek naar Suriname. En kijk eens wat Frits Wester toen noteerde in zijn dagboek? “Zo wordt bijvoorbeeld een kabinet van VVD, CDA, D66 en GroenLinks nu als een kans op hervorming en vernieuwing gezien, terwijl je een paar jaar terug alleen al bij gedachte daaraan voor gek zou zijn verklaard.”

Dus we vroegen het Femke. Hoe zit dat, komt er een CDA-VVD-GroenLinks-D66-kabinet? Voorlopig loopt ze er met een grote boog omheen, zegt ze. Tja. Hoe dan ook: place your bets.