Fraaie onderstukken

Jan Zandbergen 4 jun 2010 Politiek

Waarin een stoet van benen en wat dies meer zij voorbij trekt.

Volop eye candy in Hotel Arena in Amsterdam, waar onder auspiciën van Cosmopolitan en scheermesjessponsor Gillette de verkiezing van de Mooiste Benen 2010 werd gehouden.

Op de eerste foto staan de lieftallige ulevelletjes in de rij voor de deur die toegang geeft tot de catwalk. In tweede positie (in roze H&M) de uiteindelijke winnares van de middag: Douce (rijmt op kousen) Endlich uit Almelo, die volgens eigen zeggen de vurige ambitie heeft om kinderrechter te worden, wat aan de jury spontaan een collectief gilletje van enthousiasme ontlokte.

Tot diezelfde jury behoorde onder meer de winnares van 2009, Ilse Martina. Een jaar na de correcte uitverkiezing van dit nieuw-Nederlands multicultureel benenwerk was het nu weer gewoon tijd voor een klassiek blonde bimbo – en nog universitair geschoold ook, dus de onvermijdelijke protesten van Margriet van der Linden zijn vergeefs. Ilse staat naast medejurylid, houdgreepspecialist en schnabbelkoning Dennis van der Geest, die als enige eerlijk toegaf dat hij alleen naar de allerleukste snoetjes had gekeken.

De grote baas van Sanoma-uitgevers had, niet verwonderlijk, al zijn afspraken afgezegd om aanwezig te kunnen zijn bij dit feestelijk vleeskleurig panorama. Dick Molman, want over hem hebben we het, staat naast zangeres Giovanca, die de show presenteerde.

Voor het journaille dat niet genoeg kon krijgen van dames(onder)lijven, was er eveneens in Amsterdam de presentatie van het boek 1000X ANYBODY, bundeling van een succesrubriek in de Viva waarin al achttien jaar wekelijks onthoofde naakte vrouwen worden afgebeeld. De onlangs gepensioneerde Bladendokter Rob van Vuure, indertijd aan de bakermat van de rubriek, onthulde dat het idee van ‘Any Body’ naar goed gebruik in de tijdschriftenwereld was geleend van de concurrentie, in dit geval van de Britse Marie Claire. Waar in dat maandblad een stoet van nudies paradeerde, beperkt Viva zich traditioneel tot twee tegenwoordig bijna zonder uitzondering geschoren & getatoeëerde Hollandse miepjes per week.


Allemaal komen ze voor de camera van Elisabeth van Dorp, vanaf het begin de vaste fotografe van de rubriek. Rechts staat Sophi Deinum, vormgeefster van het boek, dat bij uitgeverij Nieuw Amsterdam verscheen. Het was in dit uitgeefhuis dat de presentatie werd gehouden, maar een echte feestmiddag wilde het niet worden. De complete directie was enige dagen ervoor naar huis gestuurd door tsaar Derk Sauer, die zoals bekend aan het hoofd staat van een in roebels bij elkaar verdiend drukwerkimperium.

Ook de gebruikelijke Bekende Nederlandse delegatie, zonder hetwelk een feestje zoals bekend geen succes is, had het om verschillende redenen nogal laten afweten. Daarom nog maar wat girlies, want namens de Viva waren de redactrices Jasmine en Lysanne aanwezig. Deze aflevering loopt toch al over van de borsten en de billen en de benen, dus what the heck.

Reageer op artikel:
Fraaie onderstukken
Sluiten