Spring naar de content

XS4ALL en Ziggo bezorgen BREIN koppijn

Na een kort geding dat Bescherming Rechten Entertainment Industrie Nederland (of kortweg BREIN) onlangs had aangespannen tegen internetproviders XS4ALL en Ziggo, heeft de rechter vanmiddag besloten dat beide providers alle sluizen richting The Pirate Bay (TPB) gewoon wagenwijd open mogen houden, waardoor al uw films, muziek, games en porno gewoon gratis blijven. En bedankt!

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Auteursrechtenwaakhond BREIN eiste dat alle toegang tot TPB met onmiddellijke ingang geblokkeerd zou worden, maar dat schoot de ISP’s even in het verkeerde keelgat. Dat riekt immers naar je reinste censuur! En dat vond de rechter kennelijk ook, want die stelde XS4ALL en Ziggo in het gelijk, zodat het verzuurde BREIN nu voor alle procedurekosten mag opdraaien. En die zijn bepaald niet [[popup file=”2010-07/verdict.png” description=”mals” align=”inline” ]]. Kop op joh!