Spring naar de content

Proef op de som: de CDA-manifesten zijn onbetrouwbaar

HP/De Tijds Bouke Sonnega (21 jaar, GroenLinks) neemt de proef op de som en staat binnen 24 uur op de lijst vóór en op de lijst tégen samenwerking met de PVV.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

De kranten staan er vol mee: er is paniek binnen het CDA. De partij zou zo’n beetje doormidden gehakt zijn. Het bewijs voor die steling: twee manifesten, waarop honderden CDA’ers zich uitspreken voor en tegen samenwerking met de PVV. Verhagen heeft al aangegeven begrip te hebben voor de ondertekenaars. Maar hoe betrouwbaar zijn die manifesten eigenlijk?

In het geheel niet betrouwbaar, zo blijkt als HP/De Tijd-stagiair [[popup file=”2010-08/afbeelding_162.png” description=”Bouke Sonnega” alt=”HP’s manifestenman: Bouke Sonnega” align=”inline” ]] (21 jaar, partijloos, GroenLinks-sympathisant) de proef op de som neemt. Hij kan moeiteloos van twee walletjes eten. Kijk maar. Na [[popup file=”2010-08/afbeelding_161.png” description=”een zeven uur durende screening” align=”inline” ]] wordt Sonnega op de lijst van het anti-PVV-manifest gezet, tussen een oud-wethouder uit Loenen en een oud-fractievoorzitter uit Hilversum.

Om daarna maar meteen op z’n Verhagens te draaien en vierkant achter het CDA te gaan staan:

Conclusie: alle berichtgeving die gebaseerd is op deze cijfers kan dan ook met gerust hart in twijfel worden getrokken.