‘Republikeinse vrouwen zijn hot, Democratische not’

Dat is de boodschap van een video die vorige week opdook op de website van de Republikeinse lokale politicus Joe Salmon. Gevolg: woedende reacties in de Verenigde Staten. Vooral het feit dat het nummer Who Let The Dogs Out ingezet wordt als Democratische vrouwen als Michelle Obama, Rosie O’Donnell en Hillary Clinton ten tonele komen, doet critici bijkans ontploffen van woede.

(Lees verder onder de video.)
<object width=”410″ height=”325″><param name=”movie” value=”https://www.youtube.com/v/SIZKKkTC1IE?fs=1&amp;hl=nl_NL”></param><param name=”allowFullScreen” value=”true”></param><param name=”allowscriptaccess” value=”always”></param><embed src=”https://www.youtube.com/v/SIZKKkTC1IE?fs=1&amp;hl=nl_NL” type=”application/x-shockwave-flash” allowscriptaccess=”always” allowfullscreen=”true” width=”410″ height=”325″></embed></object>

De reacties variëren van ‘wat seksistisch’ tot ‘wat flauw’ en ‘qua feminisme zijn we honderd jaar teruggeworpen’. Ook ex-model Kathy Ireland nam de pen ter hand. Ze noemt de ‘walgelijke video’ in een opiniestuk op America Online een ‘nieuw dieptepunt in de Amerikaanse politiek‘.

[[image file=”2010-08/rosie.jpg” align=”inline” ]]
In de serie ‘Zo lelijk zijn Democraten’: Rosie O’Donnell.

Zie ook: Californische haatmiss: ‘Intolerantie is walgelijk’

Meer leuke content? Like ons op Facebook

niek stolker