Spring naar de content

Dit is waarom jij een hond op kantoor zou moeten hebben

We zien steeds vaker dat hippe kantoren ervoor kiezen om een hond te nemen voor wat extra gezelschap.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Nu is dit natuurlijk niet overal even gepast, maar kun je als marketingbureau rustig een kantoorhond nemen, zodat er altijd wel iemand is die kwispelend rondloopt, ook wanneer de bezoekersaantallen van belangrijke klanten tegenvallen ten opzichte van de periode ervoor. Het voordeel van een hond, is dat ze altijd vrolijk zijn en ook nog eens een positieve uitwerking hebben op onze gemoedstoestand en ook op productiviteit. Hoe dit precies werkt en waarom ook jij voor een kantoorhond zal moeten kiezen vertellen we je nu!

Een hond is geen object

Voor we verder gaan en een aantal boze lezers krijgen, is het goed te benadrukken dat een hond absoluut geen object is. Denk er dus heel goed over na en maak geen overhaaste beslissingen. Een hond is leuk, maar houd er ook rekening mee dat ze in de winter naar buiten moeten om hun behoefte te doen en te kunnen bewegen en dat ze tijdens de vakantieperiode misschien wel met jou of een van je collega’s mee naar huis moet. Daarbij komen ook de kosten voor een trouwe viervoeter, aangezien ze los van brokken en koekjes ook af en toe een bezoekje moeten brengen aan de dierenarts. Heb je hier allemaal goed over nagedacht, dan is het nu tijd voor de voordelen.

Abboneer op een lidmaadschap

Flinke korting op een digitaal jaarabonnement

Sluit nu voordelig een abonnement af en maak kennis met de journalistieke kracht van HP/De Tijd. (Op elk moment opzegbaar.)

Word abonnee

Een hond zorgt voor een informele sfeer

Is het bij jou op kantoor altijd saai en veel te formeel? Dan kan een schattige kleine labradoodle puppy hier verandering in brengen. Met zo’n schattige kleine viervoeter is er namelijk altijd wel iets te beleven. Dit geldt niet alleen voor jullie collega’s onderling, maar ook wanneer er een klant op bezoek komt. Natuurlijk is het wel handig te weten of diegene een hond op prijs stelt en niet hoog tegen iemand opspringt uit volle enthousiasme. Wel netjes dus om vooraf even te melden. Wat we hierbij vaak zien, is dat het ijs een stuk sneller gebroken is, wat uiteindelijk ook positief werkt op het gesprek. Als iemand al wat geïrriteerd bij je binnenkomt, dan is die persoon vaak al een groot deel weer vergeten op het moment dat ze eerst worden ontvangen door een gezellige harige viervoeter en dan pas door jouw. Sorry, maar zo werkt het echt! Vooral vrouwen zijn hier gevoelig voor.

Extra ontspanning

Je kent het wel, je hebt net een pittig gesprek gehad met een klant en wilt even stoom af kunnen blazen. Hoe fijn is het dan om even rustig te kunnen knuffelen met een hond, terwijl je ondertussen je gal kunt spuwen bij een van je collega’s? Belangrijk is natuurlijk wel dat je ook werkt aan de kern van het probleem en een hond vooral als afleiding en ontspanning ziet. Ons advies is daarom ook om misschien niet voor een pup te kiezen, maar een maltipoo volwassen hond te nemen. Deze zijn al zindelijk en scheelt je een hoop tijd en vaak ook lichtelijke irritatie. Zoals je kunt lezen is een hond op kantoor dus niet alleen gezellig, maar draagt het ook bij aan je eigen rust, productiviteit en plezier op je werk en kan het ook positief werken op eventuele klanten.