Spring naar de content

TV lab

Zoiets kon gebeuren: de brainstormsessie had werkelijk niets opgeleverd. Nou ja, de stagiair mocht zijn idee van Out of the blue uitwerken, maar het was eigenlijk al volledig afgeschoten. Het leek niet eens een béétje op Achterwerk in de kast, je zag het zelfs nog in Man bijt hond. Het concept: zet een grote blauwe doos op een plein en laat voorbijgangers in de camera en microfoon toeteren wat ze willen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

De talentloze, maar onverschrokken stagiair stuurde zijn 'format' voor TV Lab in, de uitprobeerseltjes van allerlei concepten op Nederland 3. En Out of the blue werd geselecteerd! Het was weer mijn noodlot dat Out of the blue het eerste was dat ik zag onder de noemer TV Lab, en meteen was ik helemaal klaar met het project. Ik heb het nondeju al druk genoeg met programma's die gewoon voor langere tijd in het schema staan, moet ik dan ook nog getuige zijn van experimenten? Dat doe je jezelf toch niet aan?

Joh, van zo'n iPhone kunnen we ook een scheerapparaat maken, bedachten ze bij Apple, of zelfs een clitorisstimulator, maar weet je wat? Ze deden het niet, omdat het flutideeën waren. Daar val je de consument niet mee lastig, je lanceert wat kant en klaar is. Ik wacht wel tot dat wat in TV Lab ontwikkeld is eenmaal serieuze business wordt. O ja: dat Out of the blue, dat kwam van Endemol.

Onderwerpen