‘Allez, da’s toch niet te vreten, nondeju!’

eelko rol 21 sep 2010 Politiek

U zult het niet geloven, maar het in Nederland gedetineerde geteisem afkomstig uit België is maar matig tevreden over de gastronomie van de Nederlandse petoet. Sterker nog, de Vlaamse luxeboefjes klagen steen en been!

Veel Belgen zitten onvrijwillig in Nederland hun straf uit vanwege een schrijnend cellentekort in eigen land (of criminelenoverschot, zo u wilt). Logisch gevolg is dus dat de ongetwijfeld zeer fatsoenlijke heren en dames het moeten doen met onze schamele eetgewoontes. 

Wij schotelen onze eigen probleemgevallen nu eenmaal sinds de uitvinding van de magnetron dagelijks een microgolfdelicatesse voor. Hoe durven we? Onze zuiderburen zijn gewend dat er één keer per dag vers voor ze gekookt wordt, en diezelfde behandeling wensen ze hier ook te krijgen. Mocht er dus geen verandering komen (lees: minimaal één keer in de week een driegangenmenu van – pak ‘m beet – Jonnie Boer) dan gaan de Vlaamse delinquenten RELLEN, zo schrijft Trouw.

“Er is nu nog geen sprake van oproer, maar er is wel onrust. We gaan nu naar de feestdagen en dat is altijd een moeilijke tijd in de gevangenissen. Het is goed om voor die tijd de problemen op te lossen,” aldus Ivan Vandecasteele van de Belgische vakbond voor overheidspersoneel ACOD.

Reageer op artikel:
‘Allez, da’s toch niet te vreten, nondeju!’
Sluiten