Spring naar de content
bron: Akami Futomaki & King fish Sushi

Rijst, rijst, rijst

Chef-kok Schilo van Coevorden van het Amsterdamse restaurant Taiko is een groot liefhebber van rijst, het basisvoedsel in veel Aziatische landen. Er bestaan allerlei exquise varianten, maar hoe scheid je het kaf van het koren? ‘Er zijn enorme kwaliteitsverschillen. Dat is met het blote oog niet te zien.’

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Tom Kellerhuis

Aziatisch eten begint met rijst, volgens chef-kok Schilo van Coevorden (1968). Hij zwaait de scepter over de keuken van Taiko, het befaamde Aziatische restaurant van het Conservatorium Hotel in Amsterdam. In de corona-jaren heeft de chef, die toen noodgedwongen thuis zat, zich verdiept in de boeiende wereld van de rijst.

Waarom gekozen voor rijst als ingrediënt van het jaar? 

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap