Spring naar de content

Ondertussen op het Binnenhof: eenzaam protest tegen boerkaverbod

Terwijl de persconferentie in verband met het regeerakkoord nog bezig is, zijn er al protesten op het Binnenhof tegen het voorgenomen boerkaverbod en het kabinet in het algemeen. Eén dame loopt er rond in boerka, anderen zingen, en Greenpeace hangt spandoeken op.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Redactie

Gezelligheid op het Binnenhof. Terwijl de verslaggevers nog binnendruppelen, waaronder [[popup file=”2010-09/rutger.jpg” description=” Rutger” align=”inline” ]] van de kersverse omroep Powned, en de nieuwsgierige omstanders zich verdringen tegen de dranghekken, is er één iemand die stilletjes protesteert.

De dame in kwestie, die tegen de 1 meter 90 lang is, valt op. Niet zozeer vanwege haar lengte, maar wel [[popup file=”2010-09/protestburka2.jpg” description=”vanwege haar kledij” align=”inline” ]]: een boerka. HP/De Tijd vroeg haar waarom ze hier loopt.

Waarom? Als protest tegen het verbod?
“Ja, ik wil hiermee proberen het CDA-congres te overtuigen dat dit verbod van de gekke is.”

U loopt hier alleen, is dat niet vreemd?
“Nee, ik sta hiervoor, ik wil dat dit verbod niet doorgaat.”

Loopt u altijd in deze kledij?
“Ja, maar vandaag dus vooral. Uit protest.”

Uw verslaggever zag trouwens op enig moment de boerka een stukje verwaaien, en de mevrouw eronder leek roomblank. Op vragen daarover wilde ze geen antwoord geven.

Ook zijn er andere protesten. Een groepje van [[popup file=”2010-09/pic_2673.jpg” description=”drie mensen” align=”inline” ]] zingt protestliederen, terwijl een handjevol anderen daar [[popup file=”2010-09/pic_2669.jpg” description=”een dansje” align=”inline” ]] bij doet. Greenpeace heeft intussen mensen [[popup file=”2010-09/pic_2679.jpg” description=”op het dak” align=”inline” ]] van de kerk gestationeerd, en komt uiteindelijk met [[popup file=”2010-09/pic_2682.jpg” description=”dit spandoek” align=”inline” ]] op de proppen. De politici, intussen bezig met een persconferentie binnen, krijgen hier vooralsnog niets van mee, en of ze er een boodschap aan hebben is ook nog maar de vraag. Maar gezellig is het wél op het Binnenhof momenteel.