Spring naar de content
bron: anp

Zijn impopulariteit vanwege zijn standpunten over Gaza wordt zelfs arabist Jan Jaap de Ruiter, docent aan Tilburg University, te veel

Arabist Jan Jaap de Ruiter maakt zich niet bij iedereen even populair met zijn pro-Israël-standpunten. 'Als ik vaststelde dat ik impopulair was, in zowel moslimkringen als populistische kringen, dan was het goed. Nu heb ik evenwel het gevoel dat mijn impopulariteit zelfs mij te veel wordt.'

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Arthur van Amerongen

Actiegroep Palestine Solidarity Tilburg (PST) kondigde aan donderdag 6 juni het kantoor van rector magnificus Wim van de Donk van de Tilburgse universiteit te bezetten. "We willen daar zitten totdat de politie gebeld wordt." PST wil dat Tilburg University de banden met Israëlische wetenschappelijke instellingen verbreekt." Van een bezetting kwam het niet maar de demonstranten lieten wel beledigende sporen na: drie rood-witte stickers met de boodschap ‘Waarschuwing! Dit bedrijf is medeplichtig aan genocide’ hingen op het raam van de rector.

Jan Jaap de Ruiter (1959) doceert onder andere Arabisch aan Tilburg University en staat bekend om zijn pittige opinies in de media. Hij bezocht het tentenkamp op de Tilburgse campus, dat de demonstrerende studenten de ‘Rafah Liberated Zone’ noemen, met het voorstel een debat(je) met hen te organiseren, bijvoorbeeld over het thema ‘de wetenschapper in het publieke debat’, iets waar hij veel ervaring mee heeft. 

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap

Met uw donatie steunt u de onafhankelijke journalistiek van HP/De Tijd. Word donateur of word abonnee, al vanaf €5 per maand.