Spring naar de content

Bos belde op papadag met oud-ambtenaren

RTL Nieuws stapelt primeur op primeur de afgelopen dagen. Vandaag: nadat Bos de stekker uit het kabinet trok in februari bleef hij contact houden met zijn ambtenaren van het ministerie van Financiën. Doel? Het in bezit krijgen van het geheime rapport over het DSB-debacle. “Bos vroeg inzage in het rapport zodra mogelijk. Ik heb hem gezegd dat dat aan de minister is.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Nog voor zijn aftreden had Bos de onderzoekscommissie Scheltema ingesteld. Op donderdag 24 juni 2010 belt hij met een ambtenaar van Financiën, met de vraag of en wanneer hij inzage kan krijgen in het rapport. De ambtenaar meldt in een mail aan zijn baas: “Heb kort Wouter Bos aan de lijn gehad. Hij vroeg inzage in het rapport zodra mogelijk. Ik heb hem gezegd dat dat aan de minister is.”

Bos heeft vooral een grote interesse in ‘het lek’. Met het ‘lek’ wordt verwezen naar berichten in de Volkskrant en het Financieele Dagblad op maandag 12 oktober 2009. Die berichten veroorzaakten een nieuwe bankrun. Omdat veel spaarders opnieuw geld begonnen op te nemen, verzette DSB zich niet langer tegen een noodregeling, uitstel van betaling.

Enfin, mooi stukje geschiedschrijving van de frisse jongens en meisjes van RTL. De details over het vissen van Bos leest u hier.

Onderwerpen