Spring naar de content
bron: anp

Ga eens wat Jodenhaters arresteren

Lenny Kuhr is niet bepaald het eerste slachtoffer van Jodenhaat. Joden in de hoofdstad kunnen, op straffe van grof geweld, al decennialang niet de straat over met hun keppeltje. Moslims kunnen dat gelukkig wel in hun djellaba’s, schrijft Willem Pekelder.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Willem Pekelder

De Tweede Kamer is woedend over de lakse kabinetsreactie op het anti-Joodse geweld tegen Lenny Kuhr. Je zou bijna gaan denken dat onverschilligheid tegenover Jodenhaat iets nieuws is in Nederland. De Joodse zangeres, wier concert in Waalwijk ruw werd verstoord door zogenoemde pro-Palestina demonstranten, is bepaald niet het eerste slachtoffer.

Joden in de hoofdstad kunnen, op straffe van grof geweld, al decennialang niet de straat over met hun keppeltje. Moslims kunnen dat gelukkig wel in hun djellaba’s. Ook is het voor Joden in Amsterdam en andere grote steden al jaren onmogelijk om een mezoeza aan hun deurpost te bevestigen. Dat kokertje met religieus-Joodse teksten wordt binnen de kortste keren gesloopt. En wat gebeurt er tegen deze Jodenhaat? Niets. Helemaal niets. 

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap