Spring naar de content

Iedereen wil De Balk!

Diverse media hebben gemeld dat Jan Peter Balkenende zijn geld voortaan gaat verdienen als spreker en dat sprekersbureau Assemblee al een prijskaartje op de woorden van de voormalige premier heeft geplakt. En dat terwijl concurrent Speakers Academy óók op Balkenende aan het jagen was. Wat is er misgegaan? Enne, waarom mislukte Dirk Scheringa als spreker?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Commercieel directeur René Warmerdam van Speakers Academy reageert verbaasd op de commotie over Balkenende: “Ik heb eigenlijk het idee dat de heer Balkenende helemaal geen afspraak heeft staan. Ook niet bij Assemblee. Wij hebben te horen gekregen dat hij eerst heerlijk op vakantie wil met zijn gezin. Waarschijnlijk gaat hij pas daarna nadenken over wat hij met zijn toekomst wil. Assemblee roept in mijn ogen een beetje voor zijn beurt, zonder dat er harde afspraken zijn.”

Dus Speakers Academy heeft nog geen gesprek gevoerd met Balkenende?
“We hebben hem een informatiepakket gestuurd. Er zijn geen harde toezeggingen gemaakt, het gesprek moet nog plaatsvinden. Een aantal media zijn er handig op ingesprongen. Ik heb zelfs vernomen dat er cameraploegen bij Balkenende zijn langs geweest aan de hand van deze berichten. We hebben gehoord dat hij daar – op zijn zachtst gezegd – niet blij mee was.”

Dirk Scheringa is ook weer volop in het nieuws. Waarom is hij eigenlijk mislukt als Speaker?
“Ik zou niet willen roepen dat hij mislukt is. Toen de DSB was geklapt, hebben we een aantal keren contact met hem gehad. We hadden ook een aantal opdrachtgevers die hem wilde inhuren. We wisten wel dat Scheringa van huis uit niet de meest sprankelende spreker was. Maar we merkten ook dat hij tijdens of na een lezing te veel vragen kreeg die hij niet kon beantwoorden zonder zichzelf in de vingers te snijden. Er liepen daarnaast nog allerlei onderzoeken rond de DSB. Toen hebben we geprobeerd om hem middels een vraaggesprek zijn verhaal te laten doen, maar ik heb van verschillende partijen vernomen dat ze meer hadden verwacht.”

Waren de verwachtingen zo hoog omdat jullie hem veel betaalden?
“Ik ga geen cijfers noemen, maar hij was in elk geval géén spreker die je voor drieduizend euro kon inhuren.”