Cruijff noemt man en paard. Coronel en Van den Boog moeten opstappen, Jol is te angstig

niek stolker 8 nov 2010 Cultuur

Zeven competitieronden geleden stond Ajax bovenaan, had de club slechts twee verliespunten en het beste doelsaldo. Toen vond Telegraaf-columnist Johan Cruijff het team al ‘slechter dan de ploeg uit de periode voordat Rinus Michels in 1965 bij de club kwam‘ (dat Ajax eindigde als dertiende). Nu, na de thuisnederlaag tegen ADO Den Haag, gaat het Orakel van Betondorp er nog eens dunnetjes overheen. Hij roept drie bestuurders en drie directeuren op hun functie neer te leggen. Ook trainer Martin Jol krijgt het te verduren.

“Zowel het kampioenschap als de tweede ronde van de Champions League wordt heel moeilijk en dat kan de club financieel niet hebben. Als het bestuur het daarom echt goed met Ajax meent, dan stapt het nu op. Hetzelfde geldt voor de directie,” pende zijn ghostwriter neer in De Telegraaf van vanochtend. Het bestuur bestaat uit Uri Coronel (voorzitter), Joop Krant en Cor van Eijden. De directie wordt gevormd door Rik van den Boog (algemeen directeur), Henri van der Aat (commercieel directeur) en financieel directeur Jeroen Slop.

(Lees verder onder de video van de winnende goal van ADO Den Haag.)
<object width=”410″ height=”285″><param name=”movie” value=”http://www.youtube.com/v/t2VC8fYeyhQ?fs=1&amp;hl=nl_NL”></param><param name=”allowFullScreen” value=”true”></param><param name=”allowscriptaccess” value=”always”></param><embed src=”http://www.youtube.com/v/t2VC8fYeyhQ?fs=1&amp;hl=nl_NL” type=”application/x-shockwave-flash” allowscriptaccess=”always” allowfullscreen=”true” width=”410″ height=”285″></embed></object>

De wisselende resultaten liggen niet alleen aan de zes hoge heren. Trainer Martin Jol is volgens Cruijff maar een bange poeperd. “Helaas is het van kwaad tot erger geworden. Als je alleen al zag hoe de opstelling tegen Auxerre vanuit angst werd ingevuld. Hoe kan je zo aan een wedstrijd beginnen, terwijl je alleen zicht op de Champions League kunt houden als je wint? Voor de financiële situatie van de club een noodzaak. Alleen heb ik die noodzaak tegen Auxerre niet gezien en gevoeld.”

[[ poll uid=296 ]]

Reageer op artikel:
Cruijff noemt man en paard. Coronel en Van den Boog moeten opstappen, Jol is te angstig
Sluiten