Spring naar de content

Prem en zijn definitie van 'het'

Dolle boel gisteren aan tafel bij de familie Barend. Buiten de gebroeders Koeman zat daar namelijk Prem Radhakishun – u weet wel, de man die Volkskrant-scribent Jean-Pierre Geelen in De Wereld Draait Door beschuldigde 'het' te doen met kleine kindertjes. Commotie alom natuurlijk, waar baseert hij dat immers op? Welnu, gisteren bleek dat het allemaal wel meevalt. Prem had het namelijk helemaal niet over iets seksueels, maar over vingerverven en blokfluit spelen!

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Lees hieronder Prems verweer:
"Ik heb alleen maar gezegd dat ik heb gehoord dat hij 'het' met kinderen doet," liet Prem weten op de vraag wat-ie nu precies bedoelde met 'het'.
"Dat is toch neuken?" vroeg Barbara Barend daarop.
"Nee."
"Wat dan?"
"Vingerverven. Blokfluit spelen. Wat is 'het'?"

Ondanks de wat lacherige sfeer die op deze nogal flauwe bekentenis volgde, vroeg papa Barend aan de Koemannetjes wat 'het' dan precies was. "Ik dacht ook aan kleien of zoiets," aldus Ronald Koeman.

[[image file="2010-11/barendbarend.jpg" alt="Wat is het?" ]]

"Ik heb 788 voicemails gehad, en er is geen enkele journalist geweest die heeft gevraagd: wat is 'het'? En allerlei kranten hebben op basis van 'het', dus wat in hun zieke hoofd zit [...] Ik heb het woord seks niet gebruikt, ik heb 'het' gebruikt. Ik bedoelde vingerverven, of blokfluit spelen," zo klonk het rammelende verhaal van Prem.
"Dat is flauw, dat is niet wat je bedoelt," probeert Frits Barend nog.
"Hoe weet jij nou wat ik bedoel? [...] Wat ik bedoel, kunt u niet raden. En het leuke is: ik zeg 'het', en er is niemand die vraagt: wat is 'het'? Vervolgens geeft men hun interpretatie, De Telegraaf zegt dat ik heb gezegd 'kleine jongetjes' – heb ik niet gezegd. Ik heb nergens het woord seks gebruikt. De enige die het doorhad, was professor Gdongo (een typetje van Jörgen Raymann – red.) en die zei: hij bedoelde een kinderspelletje. [...] Door het woord 'het' te gebruiken, en dat mensen daar een invullen aan geven, betekent niet dat ik het heb gezegd."

Prem vervolgde: "Er is in Nederland een atmosfeer ontstaan waarin het gerechtvaardigd is om onder het mom van vrijheid van meningsuiting alles te kunnen zeggen. [...] Ik heb gezegd: naar het schijnt doet hij 'het' – let op mijn woorden – met kinderen. Ik heb het gehoord, ik kan het niet bewijzen. Diezelfde woorden worden dagelijks gebruikt om sporters kapot te maken."

U ziet, geen speld tussen te krijgen.

[[ poll uid=312 ]]