Spring naar de content

Hernandez en de NOS

Groot nieuws afgelopen vrijdagavond: er bestaan beelden van de vechtpartij die Marcial Hernandez had met een ambtenaar van het ministerie van Economische Zaken in september op het Haagse Plein. Vol verwachting knipten we dus vrijdagavond het achtuurjournaal aan. Tegenvallertje: de NOS had geen beelden, 'betrouwbare bronnen' hadden de beelden van een beveiligingscamera echter wel gezien. Ook het Openbaar Ministerie bevestigt het bestaan.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Te zien zou zijn hoe Hernandez twee klappen zou geven in het gezicht van iemand anders. Over de befaamde kopstoot wordt echter niets gezegd. Terwijl het 'slachtoffer' toch écht heeft gezegd een kopstoot te hebben gekregen. Trial by media? We weten het dus niet. De advocaat van Hernandez wist in ieder geval niets.

Een dag later zat een deel van de NOS overigens bij de kerkelijke inzegening van het huwelijk van prins Carlos jr. (tevens pretendent van de Spaanse troon en graaf van Madrid, of iets in die richting) en Annemarie Gualthérie van Weezel in de Ter Kamerabdij te Brussel. Gualthérie van Weezel (dochter van CDA-ijzervreter Hans) werkt bij de NOS, dus het leek de nieuwsorganisatie niet opportuun om beelden van het huwelijk uit te zenden. U ziet de dubbele standaard?