Spring naar de content

Zwitserland: ‘Incest moet kunnen’

Terwijl ons land momenteel compleet op z’n kop staat vanwege de te kindvriendelijke handjes van Robert Mikelsons, wordt in het immer neutrale Zwitserland druk nagedacht over de mogelijkheden om incest te legaliseren. Er zouden zich sinds 1984 namelijk slechts drie incestzaken hebben voorgedaan. Euh, juist…

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Een huwelijk tussen tweedegraads familieleden (oom/tante, neef/nicht) is al langere tijd toegestaan in het tamelijk achterlijke Zwitserland, een nieuw wetsvoorstel moet relaties en dus ook seks tussen directe familieleden voortaan legaal maken, met als gevolg dat papa met zijn achttienjarige dochter mag trouwen én zich zodoende voort mag planten. Nu staat daar nog een gevangenisstraf van maximaal drie jaar op.

Pedofilie blijft er overigens wél ten strengste verboden – mocht je dus een oogje op je lieve dochter hebben: gewoon effe wachten tot het bloedje de leeftijd van achttien heeft bereikt.

Mocht u trouwens met open mond zitten lezen: in Nederland is een dergelijke relatie ook gewoon toegestaan. Net als in Frankrijk, Rusland, Spanje, Turkije, China, Ivoorkust en drie van de Verenigde Staten.

Onderwerpen