Spring naar de content

Columnist ruimt het veld na kritiek van VVD-politicus

Het doet ontegenzeggelijk terugdenken aan de affaire-Wolfsen: een lokale columnist uit het Gelderse Maasdriel is deze week onder druk van VVD-fractievoorzitter Frits van Endhoven opgestapt. De VVD’er dreigde dat de gemeente zich zou terugtrekken als adverteerder van Het Carillon. Hij schreef in een e-mail: “Kortom, stop deze man, voordat ik het echt beu ben en op zoek ga naar een alternatieve manier om dat te bereiken. Dat laatste is een voorbeeld van mijn cynische humor hoor;-)”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Van Endhoven was ontevreden over de columns van Bert Cattel. Hij noemde deze in november in een e-mail aan Het Carillon ‘vuilspuiterij’. Tevens noemde hij Cattel partijdig; hij zou over de GroenLinks-fractie louter positief schrijven. Van Endhoven drong aan op het vertrek van de columnist die inderdaad het veld ruimde.

Van Endhoven zegt dat er geen sprake is van censuur. Wel betreurt hij achteraf zijn handelen. “Dit betekent dat we opnieuw als gemeente negatief in het nieuws zijn. En daar moet een eind aan komen.”

Volgens Binnenlands Bestuur hebben wethouder Ton Verachtert (Samen Sterk Maasdriel) en zijn collega Cees Sips (VVD) tijdens een schorsing van een raadsvergadering opmerkingen gemaakt over het eventueel terugtrekken van de gemeentepagina uit het Carillon. Enfin, een mooie bende daar in Maasdriel. De gemeente wordt namelijk al enige tijd achtervolgd door affaires.

Onderwerpen