Spring naar de content

Cruijff neemt het op voor Gullit; Van Hanegem geen bedelaar

Het vertrek van Ruud Gullit naar schurkendeelrepubliek Tsjetsjenië heeft hem een wagonlading kritiek opgeleverd. Maar de eerste medestanders beginnen zich te roeren.Telegraaf-columnist Johan Cruijff (63) vindt dat we pas over een jaar mogen oordelen over de keuze van Gullit. “Omdat ik geen glazen bol heb, kan ik nu niet zeggen wat het effect van de komst van Gullit in Tsjetsjenië zal zijn. Maar wie wel?” noteert zijn ghostwriter. “Ik weet alleen wel, dat met het binnenhalen van een beroemde voetballer de deur van Tsjetsjenië is opengezet. Waarom moet die dan worden dichtgegooid?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Niek Stolker

In het AD nog een oude voetbalheld met een afwijkende mening. Willem van Hanegem (66) kan het nog steeds niet hebben dat Feyenoord geen contact met hem opneemt. De verongelijktheid druipt er weer van af.

“Als trainer van NEC stuurde Mario (Been) me vaak sms’jes, nu nooit meer,” laat De Kromme noteren. En: “Niemand hoeft te denken dat ik naar een baan hengel of dat ik wil solliciteren.” Plus: “Maar kom op, als echte Feyenoorder met enige ervaring heb ik mijn vinger opgestoken. Dat is toch niet verkeerd. Zouden meer oud-spelers moeten doen. Ik heb daar geen spijt van, maar word nu een beetje neergezet als een bedelaar en dat steekt me toch.”