Spring naar de content

VK-bloggers razend op Volkskrant

Volkskrant-hoofdredacteur Phillipe Remarque trekt de stekker uit VKblog. Het weblog van de krant begon zes jaar geleden met de hoop een kweekvijver te worden van burgerjournalisten. Vkblog zou parels van teksten en exclusieve primeurs moeten opleveren. Scoops heeft het project nooit voortgebracht en de kilo’s bagger waaronder de parels verborgen liggen kost de Volkskrant nu te veel tijd. Maar daar denken de VK-Bloggers heel anders over. Sterker nog: het is oorlog! Een bloemlezing.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

“Maak hen duidelijk dat Remarque een literaire blogmoord begaat! Massamoord! Hij is een seriemoordenaar! Hij brengt al onze geboren kinderen en nog te geboren kinderen om het leven. VOOR HET GELD!”
Blogger Roland Danckaert ergert zich aan de passieve houding van zijn mede VK-Bloggers. 

“Eerst wilde ik De VKBlogdood ook gewoon accepteren, maar ik doe het niet. Als ik ten onder ga, dan niet zonder slag of stoot. Letterlijk en figuurlijk!
Nogmaals Roland Danckaert 

Hoax is in het Engels een woord voor poets, nep, bedrog, truc, oplichterij, broodjeaapverhaal.Totdat het tegendeel is bewezen, vermoed ik dat het om een hoax-bericht gaat.
Blogger Frans Wuijts kent de Volkskrant langer dan vandaag.

shit, shit, shit, shit, shit, shit………………………. Waar en hoe ga ik al mijn, met liefde gemaakte blogs, stockeren? Weet iemand een gebruiksvriendelijke site voor Alfa-Blondjes? Kan iemand mij een goede psychiater aanbevelen?
Blogger Annelies ziet de toekomst somber in.

Het aantal zelfmoorden steeg in Nederland opnieuw. Veelal wordt gedacht dat in de donkere en koude maanden mensen zich eerder het leven benemen. Maar de statistieken laten anders zien. In maart stappen de meesten uit. Uitgerekend per 1 maart wil de Volkskrant stoppen met het VKBlog dat in onze kille maatschappij voor mensen een strohalmfunctie heeft.
Blogger Egbert Bömers waarschuwt de Volkskrant voor bloed aan de handen.

Net uit. De einde jaars. Dip. Saus. Kom. Komende. Weer de zin. Proberen. Terug. Te krijgen. De inspiratie weer daar. Helaas. Meteen omgekeerd. De stemming. Beneden. Alle peil. Gezonken. Diep. Het verlangen. Te uiten. Door te gaan. Is nu. Het einde. Daar.
Blogger Prikkeldraad komt woorden tekort om zijn gevoel te beschrijven.

Als het experiment was gelukt waren we de helden van de Volkskrant geworden en daarom verdienen we meer dan de eer van de eenvoudige delete button of een weekje of wat de copypaste prijs.
Blogger rudolfhendriques1
zou een winnaar zijn geweest wanneer hij had gewonnen.

Er is ons nooit verteld dat het vkblog slechts iets tijdelijks was. Anders was het ook nooit uitgegroeid tot wat het nu is. De Volkskrant heeft zelf uitgebreid reclame gemaakt voor dit blog en ik weet zeker dat ze er ook van geprofiteerd hebben. En dan nu moet alles kapot, weg. En dat binnen een paar weken. Is daar geen wet tegen? Kan dat zomaar?
Blogger medusa vraagt zich af of dat allemaal eigenlijk wel mag wat die profiteurs doen.

Die knokploeg…. Dat kan altijd nog. Als het te laat is. Dan weet ik nog wel iemand die het gitaartje en het spermasigaartje van Philippe doormidden kan breken… Maar tot die tijd kan Philippe nog wel een potje (= geen klein lesbisch meisje) bij me breken.
MAAR PHILIPPE; WIJ WILLEN HIER BLIJVEN BLOGGEN. ZIE HET DAN ALS COMPLIMENT!!!!!

Nogmaals Roland Danckaert, de William Wallace onder de VK-Bloggers.

Ja, het is jammer, he? Vkblogs gaat 1 maart stoppen. Ik zal het missen, al die content. Een verlies voor het Internet.

Blogger Marcel Jan Krijgsman weet waarover hij praat.