Spring naar de content

Win een luie neger bij de Viva!

Dag gierige kaaskop! Goedemiddag luie neger! Kom binnen stoffige christen! Welkom domme Turk en salaam aleikum jij kut-Marokkaan! Vandaag gaan we het hebben over vooroordelen. Iedereen heeft ze, maar hoe gaan we daar mee om? Benoemen en bouwen? Nee, benoemen en winnen! Althans, bij weekblad Viva.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Op de redactie van het vrouwenblad hadden ze een discussie over vooroordelen. Conclusie: vooroordelen zijn stom. Nu zou je daar een hele gewichtige boom over kunnen opzetten, inclusief deskundigheid en duiding. Of je maakt er net als Viva een sms-spelletje van! 

Tot en met 13 februari kun bij Viva een stereotype winnen. SMS MAN 4 naar 4422 en met een beetje mazzel heb je een blind-date met een domme Turk in de vorm van de bedrijfskundestudent Turgay. Doe hetzelfde met MAN 1 en voor je het weet heb je een stoffige christen over de vloer. Het binnenhalen van je lievelings-stereotype was nog nooit zo makkelijk! 

Het geld dat de actie opbrengt gaat overigens naar de hulporganisatie OneMen, zodat ook stereotypes in ontwikkelingslanden het beter krijgen.