Spring naar de content

Hans Laroes buigt voor Jan Nagel

"EEN KORT GEDING!" dacht Jan Nagel toen hij begreep dat scheidend NOS-hoofdredacteur Hans Laroes niet voornemens was Nagels partij 50Plus toe te laten tot de verkiezingingsdebatten. ''Helaas vragen de buitengewoon arrogante NOS-machtshebbers hier om," zegt de 71-jarige Nagel. Maar Laroes is door de pomp. "U zult aandacht krijgen." Met update van Hans Laroes.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Gefeliciteerd, Jan Nagel!
"Ik vind het jammer dat het zover moest komen."

Maar...
"Nu ja, u moet het volgende weten. We hebben bij Pauw en Witteman gezeten, hebben interviews gehad in onder meer NRC Handelsblad. Er wordt naar ons geluisterd."

Hoe doet u het in de peilingen?
"Maurice de Hond zet ons op twee zetels. Wij zijn een factor om rekening mee te houden."

En dan gooit Journaal-baas Laroes roet in het eten.
"Kijk naar de mediawet: de NOS heeft ten doel primair een informatiebron te zijn. Het Journaal hanteert hoge journalistieke eisen: pluriformiteit hoort daar bij. Wij dus ook."

En nu?
"Mensen die vijftig plus zijn stemmen eerder dan jongeren, zelfs tijdens Proviniciale Staten verkiezingen. Onze opkomst is hoog, daar kunt u op rekenen."

Wat doen we met Laroes?
"Hij heeft op Radio 1 toegezegd aandacht te besteden aan onze partij. Daar zal ik hem aan houden. Zondag heb ik overleg met het bestuur over het kort geding. Maar ik hou Laroes aan zijn woorden.  Wij kunnen een mogelijke sleutelpositie innemen. Daarnaast hebben we nu een keiharde toezegging voor een optreden op NOS-radio en tv."

Update - 17.06 Reactie van Hans Laroes in de comments.

"Grappig.

Toen Nagel maandag op zijn gebruikelijke toon belde heb ik hem precies hetzelfde gezegd. Ongetwijfeld zou de TV een keertje iets aan zijn partij doen. En dat hij in de radio 1-lijsttrekkerserie zou komen was ook al lang bevestigd met in dit geval de Haagse collega's.

Dit is staaltje spin van HP en Nagel (allebei te oud? 🙂

Nagel wilde kort geding (althans hij wilde aandacht als campaigner, hij weet dat hij een kort geding glansrijk verliest en dat zn brief aan Verbeet om te bemiddelen als t ware ongeopend retour zou komen) om in lijsttrekkersdebat te komen. Daarvoor is en wordt hij niet uitgenodigd. Eerst door kiezers gekozen worden; dat is de volgorde. peilingen zijn niet zo heel erg relevant

Dit is meer cabaret dan journalistiek.
Leuk stukkie.
Dat t niet klopt is niet relevant."

Onderwerpen