De voorlichting verjobt

Karen Geurtsen 22 feb 2011 Politiek

Dat het leger aan woordvoerders een crime is voor journalisten, wisten we al. Per journalist zijn er maar liefst tien voorlichters actief. Dat merken we dagelijks en vaak niet in positieve zin. Bij de ministeries hebben ze nu iets bedacht om het voor ons nog ingewikkelder te maken. Ze nemen allemaal ‘Jobben’ aan.

De afgelopen week kregen we te maken met Job van de Sande, de persvoorlichter van het ministerie van Veiligheid en Justitie, Job Slok, woordvoerder ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en Job Frieszo, de woordvoerder van de minister van Buitenlandse Zaken.

Overigens willen we de illusie dat de Jobben bij de ministeries ons op onze wenken bedienen, graag wegnemen. Liever nemen ze zelf de regie. Job nummer 3 presteerde het laatst nog om op de simpele vraag in welke straat minister Uri Rosenthal vroeger woonde, enkel terug te mailen: “Wat is de relevantie daarvan?” Bij dezen richten we ons daarom even tot de Jobben: jullie mogen dan met velen zijn, maar mogen wij zelf nog wel bepalen wat we wel of niet relevant vinden?

Reageer op artikel:
De voorlichting verjobt
Sluiten