Spring naar de content

Historische aangifte MDI tegen Balkenende-stalker Jeroen de Kreek

Het Meldpunt Discriminatie Internet (MDI) heeft zondag naar eigen zeggen de grootste aangifte in haar 14-jarige bestaan gedaan. Doelwit: ex-advocaat Jeroen de Kreek. Een omstreden figuur uit de diepste krochten van het internet. Eerder werd hij al veroordeeld wegens het stalken van toenmalig premier Jan Peter Balkenende. Nu is hij de grootse bron van antisemitisme en Holocaustontkenning op het Nederlandse gedeelte van het internet.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Bas Paternotte

Volgens het MDI gaat de aangifte over 87 artikelen op de websites hetzuur.nl, holocaustles.nl en nazitruth.nl. Het MDI deed al eerder aangifte maar vanwege het uitblijven van actie heeft de organisatie zondag besloten ‘de drie websites integraal aan te pakken in een totaal-aangifte,’Het MDI hoopt dat hierop ‘snel en efficient zal worden gereageerd’. Het CIDI deed vorige week ook al aangifte tegen De Kreek, onder meer vanwege antisemitische uitlatingen over minister van Buitenlandse Zaken Uri Rosenthal (VVD) en het vertonen van de Nazi-propagandafilm Der Ewige Jude

De Kreek klaagde eerder al tevergeefs bewindslieden uit de kabinetten Balkenende aan wegens het bedrijven van ‘genocide’. In 2007 werd hij veroordeeld voor het bedreigen en stalken van premier Balkenende. Tegenwoordig richt De Kreek zijn pijlen ook op Geert WIlders. Vorige maand voegde hij zich bij de ‘benadeelde partij’ in het Wilders-proces waartoe ook het oud-GroenLinks Kamerlid Mohamed Rabbae en activist René Danen behoren.