Spring naar de content

Onervaren supertrio geeft Johan Cruijff een ‘fantastisch gevoel’

Na 2005, 2006, 2007, 2008, 2009 en 2010 wordt Ajax wéér geen kampioen van Nederland. Drie dagen nadat de geplaagde Amsterdammers door Spartak Moskou uit de Europa League werden geknikkerd, zijn ze dankzij een nederlaag in Den Haag ook kansloos in de Eredivisie. Coach Frank de Boer viel zijn eigen ploeg af. Hij noemde zijn spelers ‘ongelooflijk knullig’, ‘dom’ en ‘naïef’. En: “Als je ziet hoe we de goals weggeven, is het duidelijk dat ik met kinderen heb te maken.” Een doodzonde? Niet volgens kritisch volger Johan Cruijff.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Niek Stolker

In zijn Telegraaf-column is de Verlosser opmerkelijk mild over de Ajax-trainer. Cruijff vindt de nederlaag een ‘gemiste kans’, maar bombardeert De Boer één alinea verder al tot onderdeel van een nieuw ‘supertrio’. Samen met Wim Jonk en Dennis Bergkamp moet hij het ‘hart van Ajax‘ gaan vormen.

Daarin staan de drie niet alleen, meldt Cruijff. “Van mijn persoon tot Marco van Basten, Frank Rijkaard en nog veel anderen, iedereen staat achter het drietal en is bereid om te adviseren als ze daarom vragen.”

Fantastisch gevoel
Cruijff vervolgt: “Drie grote Ajacieden, die een geweldige visitekaart voor de club zijn. Die zich door zo’n beetje alle oud-collega’s gesteund weten. Voormalige topvoetballers op wie ze op ieder moment een beroep kunnen doen. Daar krijg ik een fantastisch gevoel van.”

Zowel Wim Jonk (thans spitsentrainer), Dennis Bergkamp (thans jeugdtrainer) als De Boer (thans drie maanden hoofdtrainer) heeft nauwelijks ervaring als eindverantwoordelijke.

Onderwerpen