Spring naar de content

Handige tips voor het uitzoeken van de perfecte reiskoffer

Ga je binnenkort op vakantie, dan wil je natuurlijk wel dat je voldoende kleding mee kunt nemen. Een koffer die groot genoeg is en ook makkelijk mee te nemen is, is dus een must.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Helemaal wanneer je tijdens het hoogseizoen gaat en je door de drukte op Schiphol moet zien te manoeuvreren, is een goede reiskoffer die is voorzien van 4 wieltjes wel zo handig. Het is dus naast het goed in de gaten houden van de vertrektijden Schiphol vandaag om te zien hoe laat je vlucht gaat, ook belangrijk om een goede koffer aan te schaffen. Omdat de keuze tegenwoordig enorm is en het uitzoeken van een reiskoffer soms voor best wat uitdaging kan zorgen, delen wij een aantal handige tips, waarmee het vinden van een geschikte koffer een stuk makkelijker wordt. Vooral in de huidige tijd, waarin we het overgrote deel online doen, kun je door middel van slim zoeken, de reiskoffer uitzoeken die aan al jouw wensen voldoet.

Wat heb je te besteden?

Wanneer je online op zoek gaat naar een nieuwe reiskoffer, dan is het verstandig om een aantal dingen voor jezelf helder te hebben. Dit zorgt er namelijk voor dat je door middel van de verschillende zoekfilters uiteindelijk tot een selectie met koffer komt, die volledig voldoet aan de door jou gestelde wensen. Nu kan het uiteraard zo zijn dat je te maken hebt met een beperkt budget, waardoor het dus wel  handig is dat je precies weet wat je zoekt. Stel dat je wat minder te besteden hebt, is de kans groot dat je ergens concessies zal moeten doen. Zorg er daarom dus ook voor dat je voor jezelf een budget in gedachten hebt dat je maximaal zou willen uitgeven aan de aanschaf van een nieuwe koffer. Houd er daarbij wel rekening mee dat je voor jezelf een marge inbouwt van zo’n 10 procent, zodat je straks de perfecte koffer die net een paar euro te duur is, moet laten staan.

Abboneer op een lidmaadschap

Flinke korting op een digitaal jaarabonnement

Sluit nu voordelig een abonnement af en maak kennis met de journalistieke kracht van HP/De Tijd. (Op elk moment opzegbaar.)

Word abonnee

Het formaat van de koffer

Nu je weet wat je te besteden hebt, is het ook handig te weten wat het formaat mag zijn. Stel dat je expliciet op zoek bent naar een handbagagekoffer, dan zul je je moeten houden aan de door de luchtvaartmaatschappij voorgeschreven regels. Voor een weekendtrip is een kleine koffer of een grote reistas misschien voldoende, terwijl een langere vakantie om een grotere koffer vraagt. Let er ook op dat de koffer voldoet aan de maximale afmetingen en gewichtsbeperkingen van luchtvaartmaatschappijen waarmee je regelmatig vliegt. Belangrijk dus om voor vertrek de vluchtinformatie goed door te lezen, zodat je niet alleen weet hoe laat je vertrekt, maar je ook weet welke afmeting koffer is toegestaan. Je zit er namelijk niet op te wachten dat je straks een flinke toeslag moet betalen omdat je koffer te groot is.

Hoe veilig is je koffer?

Tijdens je zoektocht naar een geschikte koffer, is niet alleen het formaat van belang, maar speelt natuurlijk ook de veiligheid van je koffer een belangrijke rol. Je wilt natuurlijk niet dat iemand zomaar toegang kan krijgen tot je koffer of dat je koffer bij het minste of geringste open schiet omdat het slot niet van de juiste kwaliteit is. Belangrijk is vooral om te kijken naar een TSA slot. Dit is een slot dat voorkomt dat zomaar iemand toegang kan krijgen tot je koffer, maar waar de douane zonder enig probleem in kan komen, zonder dat ze je koffer hoeven open te breken.