Spring naar de content

PVV recyclet plan van Jacobse & Van Es

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Bas Paternotte

Islamisering dit, moslims dat. Op zich kennen we dat verhaaltje nu wel van de PVV. Richard de Mos, uit hoofde van zijn functie als raadslid van de PVV, gooit er ook menig plannetje uit. Met als voorlopig hoogtepunt zijn plan van aanpak aangaande de allochtone meeuwenvoerders in de Hofstad. Tegenwoordig is De Mos echter in de sport gedoken. Vorige week nog deed hij een voorstel voor de bouw van een schaatstempel die Thialf moet doen verbleken. Maar het wordt alleen maar beter. De Mos wil nu de Formule 1 naar Den Haag halen.

En dat is helemaal geen slecht idee. In Rotterdam scheuren de F1-bolides al sinds 2005 over het asfalt. Een evenement dat jaarlijks een half miljoen mensen trekt. Helemaal geen slechte cijfers voor een beetje stadspromotie. En wat is er nou mooier dan een rondje om de Hofvijfer met 300 kilometer per uur?

Echter, helemaal origineel is het idee niet. De heren F. Jacobse en Tedje van Es stelden het al voor in 1989: Kranprie de het Binnenhof. “De ramen die verhuren we. Daar gaan de sponsors zitten. De horecagiganten en de saunapaleizen.”

Onderwerpen