Brancheorganisatie TBN woest om uitspraken Rutte

Bas Paternotte 1 apr 2011 Politiek

Bert Janssens van Teambuilding Bedrijven Nederland (TBN), brancheorganisatie van MKB Nederland, is woest op premier Mark Rutte vanwege zijn uitspraken vandaag over teambuilding. Het kabinet houdt vanmiddag een ‘heidag’ in het Catshuis. Rutte zei na afloop van de ministerraad dat de bijeenkomst niet voor teambuilding is bedoeld: dat vindt Rutte complete onzin. “Met elkaar van een rots afdalen en zo, dat werkt niet. Dat is op maandag nog een leuk moment bij de koffieautomaat, maar op dinsdag is dat weer weg.”

TBN-voorzitter Janssens is woest op Rutte. “Onze branche is goed voor een jaaromzet van ruim 200 miljoen euro per jaar. Dat de premier dan zo’n uitspraak doet, is een slag in het gezicht van de industrie. Ik vind dit onverteerbaar.” TBN overweegt stappen, al is het nog onduidelijk of zij de juridische weg willen bewandelen.

Janssens: “Onze advocaat kijkt nu wat de mogelijkheden zijn. Maar excuses van de premier zijn op zijn plaats. De hoge heren in Den Haag mogen van mij doen wat ze willen, maar om in tijden van crisis onze beroepsgroep op een dergelijke manier weg te zetten, is onvoorstelbaar.” Bij TBN zijn ruim 950 bedrijven aangesloten met 15.000 werknemers.

Een woordvoerder van het ministerie van Algemene Zaken wil nog niet reageren. “Ik denk dat we volgende week even contact opnemen met TBN. De uitspraken van de premier waren in ieder geval niet kwetsend bedoeld,” aldus AZ-woordvoerder Jan Pietersma tegen HP/De TIjd.

De eerdere kabinetten-Balkenende deden overigens wél aan teambuilding, een streven van toenmalig premier Jan Peter Balkenende. Die tijd is wat Maxime Verhagen betreft nu voorbij. “Met de benen op tafel vooruitkijken,” noemt hij op Twitter de bijeenkomst in het Catshuis.

Reageer op artikel:
Brancheorganisatie TBN woest om uitspraken Rutte
Sluiten