Spring naar de content

‘Duizenden agenten zonder papiertje achter het stuur’

Best schokkend nieuws van de Krant van Wakker Nederland vanochtend: ettelijke duizenden politieagenten zouden pertinent weigeren mee te werken aan een VERPLICHTE opfriscursus voor de rijvaardigheid. Inderdaad, u leest het goed: een VERPLICHTE cursus. En die slaan ze gemakshalve dus even over.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Redactie

Slechts 1600 van de 30.000 (!) agenten hebben inmiddels zo’n VERPLICHTE opfriscursus achter de kiezen. En dat is natuurlijk veel te weinig, want de dames en heren Bromsnor maken relatief veel brokken. Niet dat het de ongecoördineerde armen der wet veel kan schelen, want de vaak gloednieuwe Golfjes of Volvo’s met de welbekende [[popup file=”2011-04/autologo_tcm31-47989.jpg” description=”striping” align=”inline” ]] worden toch met belastingcenten gefinancierd.

In 2008 en 2009 waren er 19.363 ongevallen waarbij schade aan zo’n kek politiewagentje ontstond. In 4569 gevallen werd die schade doorgegeven aan een wa-verzekeraar. Bij de ongelukken kwamen trouwens vier agenten en één burger om en raakten er 87 gewond, meldt de Raad van Korpschefs in De Telegraaf.

Overigens laat ex-ME’er Hero Brinkman weten dat VERPLICHTE papiertje helemaal niet zo belangrijk te vinden: “Ik heb liever dat ze boeven vangen.”