Spring naar de content

Domme mensen

Er zijn te veel domme mensen op televisie. Daar is – voor zover mij bekend – nooit onderzoek naar gedaan. Wel naar geweld op de televisie. Dat schijnt niet goed te zijn voor een vreedzame samenleving. Maar wat als domheid de norm wordt?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Zo is al enige malen een fragment uit Echte meisjes in de jungle uitgezonden waarbij ene Britt vermoedde dat Nelson Mandela een beroemde Surinamer was. De jongedame bleek zelfs in havo 5 te zitten, wat ook weer vragen oproept over het onderwijs. De buis is verder vergeven van de mensen die roekeloze beslissingen nemen en die er bijvoorbeeld voor kiezen naar een land te verkassen waar zij de taal niet spreken, teneinde daar een horecagelegenheid te beginnen.

Helemaal epidemisch zijn buren die ruzie hebben, bij voorkeur over de plaatsing van een tuinhekje. Je ziet ze in De rijdende rechter, je ziet ze in Bonje met de buren (RTL), en SBS (waar de programma-ideeën binnenkomen via de kopieermachine) kon niet achterblijven, dus gaat Danny de Munk Zand erover presenteren. En dan hebben we het nog niet gehad over vrouwen die slachtoffer zijn van een klusser of over idioten die met 140 kilometer per uur over een snelweg slalommen. Of over de meisjes die op dubieuze buitenlanders vallen, of zij die de liefde tussen hun poten door hebben laten glippen. Er zit niets anders op: er zal een quotum voor intelligente mensen op de televisie moeten komen. Het nationale IQ is in gevaar.