Spring naar de content

Trend: cup-dropping

Opeens was het er, begin dit jaar: cup-dropping. En nu doet iedereen het dus. Modus operandi: een van de spelers van de winnende partij, dronken van geluk, laat een zojuist veroverde beker of schaal uit zijn handen laat vallen. Het liefst van een bus, op weg naar een bus of tijdens het juichen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

6 januari 2011: de Trendzetter
Voormalig Liverpool-speler Steve McManaman laat tijdens de presentatie van de FA Cup de deksel van de beker op de grond vallen.
<iframe width=”410″ height=”250″ src=”http://www.youtube.com/embed/90RgUNSZYiE” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

20 april 2011: Wereldnieuws
El Classico, Real Madrid tegen FC Barcelona, eindigt in een 1-0 overwinning voor de Madrilenen. Cristiano Ronaldo scoort in de verlenging. De landstitel is binnen en dat moet gevierd worden. Tijdens de nachtelijke festiviteiten laat rechtsback Sergio Ramos de Copa del Rey van de bus vallen. De Spaanse beker werd vervolgens overreden.
<iframe width=”410″ height=”250″ src=”http://www.youtube.com/embed/NXxSuzRpTps” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

14 mei 2011: ‘the Double Dropping’
Afgelopen zaterdag. Manchester City wint de FA Cup-finale met 1-0 van Stoke City. Bij ontvangst van de beker zwaait Carlos Tevez iets te enthousiast met de beker en de deksel eraf valt. Deze wordt gelukkig door een teamgenoot gevangen. Even later is het medespeler Vincent Kompany die onderweg naar de spelersbus de ‘trophy’ over de grond laat stuiteren (helaas is daar geen beeld van).
<iframe width=”410″ height=”250″ src=”http://www.youtube.com/embed/4LxK2WzlZx4″ frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

15 mei 2011: Sergio Ramos 2.0
Na een bloedstollende wedstrijd in de ArenA waarin Ajax FC Twente weet te kloppen (3-1) en de landstitel onder hun neus vandaan kaapt, vertrekken de Amsterdammers naar het Museumplein voor een feestje. Onderweg klimmen keeper Maarten Stekelenburg en aanvoerder Jan Vertonghen op het dak van de bus. Met de schaal. Pardoes zien zij de kabels van tramlijn 3 steeds dichterbij komen, op het laatste moment besluit het duo dat hun leven hen meer waard is dan een zilveren bord en laten hem van de achterkant van de bus afkelderen.
<iframe width=”410″ height=”250″ src=”http://www.youtube.com/embed/sqrrzWN8WKQ” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

De vergelijking met Ramos was ook Kenneth Vermeer opgevallen. Hij twitterde: