Spring naar de content

Bubbels & Bekende Exen

Waarin de champoepel al een eeuw rijkelijk vloeit en scheiden hot is.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

De kurken van Moët & Chandon knallen deze maand op de kop af honderd jaar in Nederland. Het champagnehuis is onderdeel van de Franse multinational MHLV, dat voor de verjaardag onbekrompen het complete Amsterdamse Concertgebouw afhuurde.

De bezoekers waren een typische mix van personeelsleden, hier en daar een Bekende Nederlander en veel vertegenwoordigers van de pers. Zo inspecteert op foto één Willem Kool, alias Stan Huygen van De Telegraaf, de temperatuur van de geserveerde creuses. Even daarvoor had iedereen de zaal mogen betreden via de beroemde dirigententrap en de minstens zo fameuze solistentrap. Heilige grond, maar vermoedelijk onbekend bij het merendeel van de bezoekers op deze avond.

Zij werden gerustgesteld door het welkomstwoord van Directeur Drank Bob Bron, die de gasten bezwoer dat hij niet ‘een of andere violist’ had geëngageerd, maar het puikje van Idols en TVOH. Alle stoelen waren uit de zaal verwijderd en er was een U-vormige bar geïnstalleerd die de zaal aan drie zijden omzoomde. Een leger van gehandschoende sommeliers maakte de bubbeldivisie compleet.

Zelfs de voltallige hoofdredactie van Grazia, bestaande uit Hilmar Mulder en Debby Nobel – beiden qua innemen toch wel een en ander gewend – liepen onwennig door de tijdelijk tot champagnegroothandel omgebouwde concertzaal. En ’s lands beroemdste ontwerper Marcel Wanders, bekend van de touwstoel en zijn snotvazen, hoefde op deze feestavond voor de verandering eens níet in zijn artiestenneus te graven, maar had beide handen vrij voor een eeuw oude Franse fluit. Vive la France!

En of het allemaal niet op kon, was daar in dezelfde week een bubbelbad bij de lancering van het tijdschrift BASTA, dat geheel over echtscheiding handelt. De uitgever had het puikje van Gescheiden Nederland bij elkaar gezet in George Deli, een hippe hangout in de Amsterdamse Utrechtsestraat. Onder hen Playmate Dewi Pechler (ooit vierde in de eerste editie van Idols) en ONM-soapie en zangeres Jasmine Sendar.


BASTA wordt exclusief in elkaar gezet door beroeps-divorcees onder leiding van voormalig SBS-ster Mariette Fehmers, die om onopgehelderde redenen manloos is.

Naast haar staat haar dochtertje Mirre uit een eerder huwelijk. Mariëtte heeft geen ervaring als bladenmaakster, maar is vermoedelijk aangesteld vanwege haar gigantische netwerk. Scheiden is als bekend een zinkend cultuurgoed, en daarmee de favoriete hobby van SBS 6-kijkend Nederland.

De twee bekendste hartenbrekers hebben we als toetje bewaard. Tatum Dagelet maakte het uit met Ruud de Wild en deed ook een boekje over hem open, waarvan de bezoekers in George Deli een gesigneerd exemplaar meekregen. Nada van Nie dankte beroepsvoetballer Bryan Roy af, wat haar afgelopen week een ereplaatsje opleverde op het BASTA-fotopodium. Het blad is van plan om twee keer per jaar te verschijnen, dus scheidt u in de tussentijd vooral langzaam.