Spring naar de content

Buzz-top-3: Van der Eem, Clinton & De Bondt

1. PATRICK VAN DER EEM (Curaçao, 1973) – De altijd vlijmscherpe informant van Peter R. de Vries (twee à drie gram coke per dag) is weer eens opgepakt. De politie haalde hem van de snelweg met een ‘grote hoeveelheid kostbare zonnebrillen’ en ‘inbrekerswerktuigen‘.
2. BILL CLINTON (Hope, 1946) – De man met (nog steeds!) de beste handshake ter wereld is ook per post innemend as hell. Het Amsterdamse café Papeneiland, waar hij vorige maand een uurtje doorbracht, kreeg deze dankbrief.
3. CORNELIS DE BONDT (Den Haag, 1953) – Bij monde van de Haagse componist slaat de kunstelite terug: “Om een werk van Obrecht, Rembrandt, Vondel, Andriessen, Mondriaan of Mulisch in zijn volle omvang op je te laten inwerken volstaat het niet om achterover leunend te wachten tot het moment van klaarkomen. Kunst vraagt altijd om een actieve houding.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Niek Stolker

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Vorige week: 1. Michael Angelo Schoop. 2. Balasz Dzsudzsak. 3. Joran van der Sloot.