Spring naar de content

Provocateur in VVD-fractie wil ‘klimaatpartijdige’ KNMI opheffen

VVD-Kamerlid René Leegte houdt wel van een provocatie. Op de dag dat de protesten tegen het cultuurbeleid van het rechtse kabinet begint, tweet hij doodleuk dat hij heeft genóten van een voorstelling van Holland Opera. Als de wereldopinie dankzij Fukushima steeds meer tegen kernenergie is, pleit de voormalige persoonlijk secretaris van Frits Bolkestein juist vóór. En op dag dat het weer volledig van slag is, vandaag dus, stelt hij voor het KNMI op te heffen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Niek Stolker

In De Telegraaf laat Leegte weten de partijdigheid van het weerinstituut zat te zijn. “Tachtig procent van de wetenschappers van het KNMI is integer, maar 20 procent is niet onafhankelijk. Dat kan natuurlijk niet voor een instituut dat ieder jaar 60 miljoen euro aan overheidsgeld opstrijkt.”

Pijnpunt volgens de VVD’er: de aanname bij veel KNMI’ers dat als we het CO2-probleem aanpakken we dan ook het klimaatprobleem oplossen. Onzin, vindt Leegte. “De temperatuur schommelt nu eenmaal. In hoeverre CO2 daarmee te maken heeft, staat niet vast.”

Onderwerpen