Spring naar de content

Tour-tv. ‘De Mart’ verslaat ‘Wilfred Geenidee’ met gemak – nog wel

MET UPDATE – RTL’s Tour du Jour haalde zaterdagavond nog niet een derde van de kijkers van De Avondetappe (NOS), ondanks de programmering op primetime. De eerste kritieken op de wielertalkshow van RTL 7 zijn binnen. De Telegraaf: “Wilfred Genee zonder Johan Derksen is als Bassie zonder Adriaan.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Gert Jakobs wordt genoemd als de nieuwe René van der Gijp, maar ‘moet nog in zijn rol groeien’, aldus tv-recensent Marcel Peereboom Voller in De Telegraaf. Peereboom Voller verwacht dat de kijkcijfers van maandag en vrijdag beter zullen worden bekeken, omdat Johan Derksen die avonden wél aanschuift.

Ook op Twitter en internetfora zijn de eerste indrukken van Tour du Jour niet bepaald lovend. Veel getwitterde reacties: ‘oppervlakkig geklets’, ‘irritant, die reclames tussendoor’, ‘niet journalistiek verantwoord’ en: ‘geen De Mart’. Gert Jakobs doet het dan wel weer goed volgens de twitteraars.

“Als de Nederlandse wielrenners blijven presteren, kan het programma uitgroeien tot een hit,” schrijft Peereboom Voller. “En er moet iemand zijn die Genee af en toe een flinke por tussen de ribben geeft.”

UPDATE, 11.36 uur – De kijkcijfers van gisteren zijn binnen. Genee (383.000) verliest wederom van Smeets (1.014.000).

Zie ook: Le Tour du Jour van Frank Heinen.