Spring naar de content

Man klimt over hek Witte Huis op live-televisie

Het Witte Huis mag dan wel één van de best beveiligde locaties in de wereld zijn, soms is er toch nog iemand die over het hek van de ambtswoning van de belangrijkste man van de wereld probeert te klimmen. En laat dat gisteren nou net gebeuren tijdens een live-uitzending van CNN‘s John King. En dat leverde spannende televisie op. “Guns are drawn!”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Het Witte Huis wordt vaker belaagd door ‘hek-springers’. Het incident van gisteren was redelijk onschuldig: een verwarde dakloze. Zondag nog wist een 6-jarig meisje door de spijlen van het hek het gazon op te glippen. De meest recente serieuze security breaches vonden plaats in de jaren negentig ten tijde van het presidentschap van Bill Clinton. In 1994 probeerde een piloot met zijn Cessna-vliegtuig zich in het iconische gebouw te boren, datzelfde jaar beschoot een man het Witte Huis.

De beelden van gisteren ziet u hieronder.

Onderwerpen